BIST 100 :
“95000” deki hareketli ortalamalara geldi dayandı bir kez daha.. Üstüne çıkıldığında genel kural olarak hamlenin yukarı yönde devam etmesi beklenir.. Aksine ortalamalardan geri dönülür ve destek çizgisinin de altına sarkması halinde düşüş devam edecektir.. ABD’ den gelen haberler olumlu etki yaratabilir.. Diğer yandan hafta sonuna risk taşımak istemeyenler de satış tarafında yer alacaktır doğal olarak.. Dolar-TL kurunun aşağılara gitmesi endeksin çıkışına sebep olması gerekirken senetler TL olarak aynı fiyatta kalsa bile dolar bazında değerlendiğinden yabancı tarafından satışlara sebep olabiliyor.. Kara mizah gibi görünüyor ama ironik bir durum oluşuyor nereden bakarsanız.. Dert bitmiyor yani.. 5 aydır da yatay alan içinde kilitlenen bir endeksle uğraşıyoruz ..
Deva:
Kısa vadede direnç “3.80” civarında gözüküyor.. Çoklu zirveler “4.82 ve 5.01” aralığında oluştu.. Destek 2016 senesinde oluşan diplerde ve onlarda “3.03-3.08” civarında da görünüyor.. uzun süre “4.00-4.20” aralığında gidip gelirken son zamanlarda çok hızlı göçtü aşağıya.. Şişman parmaklar da devreye girmekten çekindi herhalde bu satış karşısında..
Katmr:
“15.16” dan gelen satışlarla gerilemeye devam ediyor..Tepede yakalananlar için tam bir kıyım oldu.. Senet 2016 senesindeki dibe kadar indi ve komple döngü gerçekleşti.. “5.48” deki son dip macd göstergesi tarafından pek onaylanmadı ama senette de pek bir gayret görülemedi.. “6.56” ilk direnç.. Sonraki direnç “7.50” civarında gelişebilir.. “5.20” deki dibe yanaşırken “5.46” da destek buldu kısa süreliğine gerçi ama bakalım zıplayabilecek mi ? Senette şişman parmaklar etkili olabilir.. O bakımdan “olamaz, gidemez” gibi kanaatler pek tutmayabilir..
Konya :
“200.00” civarında 20 haftalık direnç var.. Hemen üstünde de 50 haftalık hareketli ortalama var.. Geçenlerde “246.00” ya kadar tırmanarak üstüne çıktı ama tutunamayarak geri geldi.. “ 164.00” civarında destek var.. “150.00” ye yaklaşıldığında ise 2008 senesinden beri yaşanan büyük çıkışın %62 lik geri alma Fibonacci desteği bulunuyor.. Görünüşe göre düşüş kanalı içinde hareket etmekte ama son zamanlarda yukarı yönde hamleler oluşuyor.. Bir de bedelsiz bölünme hikayesi vardır Kartonsan’la beraber her sene yatırımcıları heyecanlandıran.. Tepeleri birleştiren akım çizgisi geçildiğinde düşüş trendinden çıkıyor demek gerekir..
Nugyo :
“2.05” e kadar inen senette “2.37” de direnç var.. Senet uzun süre “3.80-5.85” aralığında gidip geldikten sonra “3.80” desteğinin altına çökünce düşüş hızlandı.. Dolayısıyla tepede kaldıklarından “3.20-3.85” aralığında epeyi yatırımcı satış yapmak için çıkış yaşanmasını bekleyebilir.. Ayrıca kısa vadede “2.50” ye yakın yerde 50 günlük hareketli ortalama direnci de devreye girecektir.. Gerçi senette şişman parmaklar hızlı hareketler gerçekleştirebiliyor ama piyasanın da çıkış içinde olması gerçekleştirebilecekleri çıkış açısından daha inandırıcı olacaktır..
Odas:
Düşüş trendi içinde “2.49” a kadar geldi ve geçmişteki görünüşe göre 2016 senesinin sonundaki dip olan “2.24” civarında destek var denilebilir. Burası da senet olarak iyi gitti gitmesine ama sonunda başlangıç noktasında biten geniş bir tur attı denilebilir.. Yukarıda “3.70” deki çoklu tepeler dolayısıyla direnç var ama senet hareketli ortalamaların da altından kalkamadı hala.. Yukarı yönde bir çaba oluştu dün.. “2.49” artık en yakın destek olarak ele alınabilir.. “macd” göstergesi senetteki diplere göre daha yukarılarda kalarak yaşanan düşüşü onaylamadı ve pozitif uyumsuzluk gösteriyor..